onsdag, januari 22, 2014

Topp 5 saker jag hatar

  
1. Internet som inte fungerar 
Hur kan en människa förväntas fungera när Internet inte gör det? Jag skulle vilja hävda att det inte är jag som är beroende av Internet utan att det är samhället och lite sanning ligger det kanske i det. Många av mina kurser är beroende av nätplattformer där all information läggs upp, utan Internet - inga studier. Finns inget som får mig att vilja slänga MacGonagall (datorn) i väggen så mycket som att behöva sitta och vänta i tre minuter på att en sida ska ladda innan jag ger upp, går och dränker mig i älven alternativt hetsäter choklad av stressen som Internetkrångel medför.

2. Sexism, cis-normen och antifeminister
Tycker den här punkten talar för sig själv.

3. "Har du mens eller?"
Genom att ställa frågan "Har du mens eller?" till en person underminerar du omedebart dennes känslor genom att påpeka att det de känner skulle vara mindre legitimt eftersom de har mens och därför endast reagerar som de gör på grund av detta. Du insinuerar att det personen känner inte är på riktigt.

4. När människor inte förstår att jag har rätt/vet bäst.
Ödmjukhet är inte min grej helt enkelt, men jag kan inte hjälpa att jag alltid har rätt.

5. När någon försöker säga åt mig vad jag ska göra.
Jag är en fri individ, fri att tänka hur jag vill och fri att fatta mina egna beslut. Försök inte säga åt mig hur jag borde göra, jag lyssnar inte. "Kör försiktigt? I helvete heller".

onsdag, januari 15, 2014

Statusuppdatering


Drunknar för närvarande i ett hav av tentaångest, håller mig flytande på ett par sockerchocker om dagen och vinkar febrilt med kurslitteraturen i hopp om att räddningsteamet ska hitta mig i tid. I bästa fall återkommer jag på andra sidan helgen, annars vetitusan...

lördag, januari 04, 2014

New York 2013/14

På juldagen hoppade jag och en vän på en buss till Stockholm och påbörjade den långa resan till New York, staden som aldrig sover. Vi var mer trötta än exalterade när vi staplade in i lägenheten strax innan tolv på kvällen. Vi lade oss ned i en knarrande säng och det dröjde inte länge innan vi vaknade igen. Vid fyra på morgonen var vi pigga och glada. Framåt nio på morgonen begav vi oss ut i den okända staden, ned i den mörka tunnelbanan och landade så småningom på Times Square, stället med mer reklam än tv4.

Vi lyckades på något vänster navigera oss fram till de mer exklusiva butikerna och spenderade första dagen med att utforska staden både till fots och på buss. Det gick snabbt, det var kallt och vi visste inte vad vi pysslade med.

Efter de första staplande dagarna började vi känna att vi kanske kunde hitta dit vi ville, vi tog tunnebanan överallt och lyckades ta oss igenom folkmassor som inte var av denna värld. I Chinatown åt vi dumplings, i Soho köpte vi mest kläder och i Harlem shoppade vi outletskor.

På Broadway såg vi Big Fish och dagen efter beställde vi alldeles för mycket mat på IHOP. Räknade alla H&M vi passerade på Fifth avenue, det var minst fem. När det sedan blev dags för nyår begav vi oss in mot Times Square där vi gick från irländsk pub till nattklubb via en dragklubb och bowlinghall. Öppen bar på alla ställen och på morgonen tog vi en taxi hem igen, helt utan min mössa som låg kvar på något dansgolv i New York.

Jag har aldrig varit så trött som i staden som aldrig sover och jag har heller aldrig varit så pigg som i natt när jag äntligen skulle få sova i min egen säng. Det här har varit ett äventyr som inte går att beskriva på rätt sätt, det har varit en resa som inte kan liknas med något jag tidigare gjort och jag har aldrig firat nyår så mycket som jag gjort i år.